Ben jij op zoek naar de best mogelijke haarverf of haarcosmetica? We gebruiken deze producten steeds vaker en er zijn dan ook steeds meer merken en soorten die dergelijke producten aanbieden. Of we het nou hebben over shampoo, haarkleur, anti-roos producten, anti-klitten olie of gewoon een verzachter, je hebt ruim de keus uit verschillende merken en producten die hierbij horen. Op die manier heb je dan ook een goed beeld van de verscheidene elementen die hierbij van toepassing zijn. Het is echter belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden die geboden worden. Zo kun je kiezen voor goedkopere synthetische middelen, maar ook voor de iets duurdere natuurlijke of biologische prp futen.

 

haarcosmetica

 

Synthetische haarcosmetica

Haarverf en haarproducten bestaan vaak voor bijna de volle 100% uit synthetische en chemische ingrediënten omdat deze goedkoop zijn en de gewenste uiterlijke resultaten snel behalen. Kortom, ideaal! Helaas heeft het een grote keerzijde. Zo heb je al snel te maken met het feit dat je lichaam ongeveer 90% van de ingrediënten uit dergelijke producten direct opneemt. Dit komt doordat haarcosmetica via de dunne hoofdhuid en de poriën snel naar binnen kan trekken. Hier komt het vrijwel direct in het bloed terecht en wordt dit het hele lichaam doorgevoerd. Hierdoor komen die chemische en synthetische ingrediënten dus in allerlei delen van je lichaam terecht. Helaas onttrekken de vitale organen ook deze chemicaliën uit de bloedbaan, met alle gevolgen van dien. Zo kan een regelmatige wasbeurt met chemische haarcosmetica of een regelmatige haarverf al voor hormoonstoringen zorgen of voor een gezwollen lever. Hierdoor kan het dan ook zijn dat je gezondheidsproblemen gaat krijgen die je wellicht niet direct aan je haarproducten weidt.

Natuurlijke haarcosmetica

Wanneer je kiest voor natuurlijke cosmetica, kie je voro een product dat ook in de huid wordt opgenomen, maar wat daar geen schade aan zal richten .Natuurlijke of biologische ingrediënten kunnen er namelijk voor zorgen dat je gemakkelijk en snel de juiste elementen kunt vinden die hierbij van toepassing zijn. Hierdoor kun je dan ook zorgen voor de verscheidene elementen die hierbij van toepassing zijn. De natuurlijke ingrediënten die in je bloed terecht komen worden op een natuurlijke manier afgebroken en hier ondervind je lichaam dan ook geen hinder aan. Vaak zorgt de inname van de juiste biologische stoffen er zelfs voor dat je huid en lichaam er beter van worden! Kies dus verstandig voor je haarcosmetica en denk goed na over eventuele gevolgen die besparen op dergelijke producten kan betekenen in de toekomst.

Categorieën: Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *