Ergonomisch werken Helmond zorgt dat het werk aangepast wordt naar het menselijk lichaam, waarbij nadrukkelijk rekening gehouden wordt met spieren en gewrichten. In de praktijk zorgt Ergonomisch werken Helmond ervoor dat werknemers hun werk op de best mogelijke wijze kunnen doen.

Statisch werk: spieren onder constante belasting en sneller vermoeid

Ergonomisch werken Helmond weet als geen ander dat als sprake is van statisch werk de spieren onder een constante belasting geplaatst worden en snel vermoeid zullen raken. Op de lange termijn kan deze constante belasting tot ontregeling leiden van spieren en zenuwen. Is er sprake van dynamisch werk, zo weet Ergonomisch werken Helmond, dan worden de spieren dan weer gestrekt en dan weer ontspannen. Met andere woorden, de gewrichten bewegen continu. Dergelijke werkzaamheden bevorderen de bloedcirculatie.

Rug wordt het minst belast als je staat

Ergonomisch werken Helmond helpt om de belasting van het kraakbeen zo goed als te minimaliseren waardoor ook de vorming van osteoartritis voorkomen wordt. Verder weet Ergonomisch werken Helmond dat het schoudergewricht optimaal werkt als het bovenste deel van de arm verticaal naar beneden gehouden wordt. De ideale werkpositie voor de benen is als er afwisselend rechtop gestaan wordt, gewandeld wordt en er afwisselend op een stoel gezeten wordt. Voorts is het zo dat de rug het minst belast wordt als je staat, ook iets waar Ergonomisch werken Helmond ook nadrukkelijk rekening mee houdt.

De werkplaats moet zo ergonomisch mogelijk ingericht worden

Ergonomisch werken Helmond helpt om elke werkplaats zo ergonomisch mogelijk in te richten en te voorkomen dat werknemers te snel heffen of heffend leunen naar een kant, heffen met schokken of plotseling stoppen tijdens het heffen en het lichaam en speciaal de nek teveel gewrongen wordt. Ook te vaak vooroverbuigen en zijwaarts buigen moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Minder fysieke klachten op het werk

Ergonomisch werken Helmond heeft een arsenaal aan manieren om het werk lichamelijk te verlichten. Dit kan al snel door bijvoorbeeld te werken met alleen die materialen die speciaal bedoeld zijn voor de werkzaamheden en door bijvoorbeeld de afstand tussen het lichaam en de te heffen last zo klein mogelijk te maken. Ook het aannemen van een werkhoogte die een ergonomisch goede werkpositie mogelijk kan maken is een maatregel die voor minder fysieke werkklachten zal zorgen. Voor op kantoor is dit bijvoorbeeld het op de juiste plaatsen van het beeldscherm en speelt ook de hoogte van het bureau een rol.

 

Ergonomisch werken Helmond

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *