Content en video staan tegenwoordig bijna aan de basis van de samenleving. Kinderen, jongvolwassenen en volwassenen kijken massaal naar de nieuwste series, tutorial op Youtube en natuurlijk de ongekend populaire streaming films en series. Content en video zijn dan ook een enorme business geworden en steeds meer bedrijven wagen de sprong in het diepe. Nu Netflix elk jaar 6% van de inkomsten uit in Nederland ook in de Nederlandse film- en serieproductie moet gaan investeren, hebben we steeds meer crewleden nodig om deze producties op een goede manier aan te kunnen pakken. Daarbij is het dan ook evident dat we ook een goede video editor nodig gaan hebben die de nabewerking van deze productie gemakkelijk en professioneel af zal ronden. Een goede video editor Rotterdam vind je dan ook via de uitvoerend producent of via de productiemanager van de productie. Ook is het mogelijk dat hij of zij dit via het internet doet.

 

Video Editor Rotterdam

Video Editor, wat doet die?

Een goede video editor is een van de belangrijkste in de film. Na de regisseur en de cameraman, heeft de editor de grootste invloed op de film, naast de producent natuurlijk. Hij of zij plakt alle losse beelden namelijk aan elkaar en heeft hierbij de keuze uit verscheidene perspectieven en takes. Vaak heeft de regisseur natuurlijk al een beeld in zijn hoofd van hoe de film moet worden en sommige ingewikkelde scènes zijn zelfs al storyboard. Echter zal de editor vaak input hebben op de scènes, omdat hij degene is die de beelden vaak zelf al achter elkaar zet terwijl de regisseur nog aan het draaien is. Hierdoor kan men dan ook gemakkelijk zorgen voor de mogelijkheden en kan er gekeken worden naar de mogelijkheden die hierbij van toepassing zijn.

De editor inhuren

Zoals de meeste mensen in tv- en filmproducties hebben een dagprijs van tussen de €270 en €700, afhankelijk van de functie en de ervaring. Een goede editor zal dan ook ergens tussen de vier- en vijfhonderd euro per dag vragen. In de meeste gevallen is een crewlid op een goede manier af te kopen voor het hele project door een projectprijs af te spreken. In die gevallen is het dan ook belangrijk om goed te onderhandelen met de editor, omdat die natuurlijk ook een goede prijs wilt en anders naar een ander project zal vertrekken. Ook is het belangrijk om af te spreken dat in die prijs ook de huur van de Avid set zit, zodat je niet verrast wordt door extra kosten.

Categorieën: Fotografie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *