Je kleren naar de stomerij brengen

De laatste tijd wordt het steeds vaker gedaan, je kleren naar een stomerij brengen. Maar waarom is dit eigenlijk? Binnen het zakenleven hoor je zoveel verhalen van elkaar. De een heeft een duurdere en betere stomerij dan de ander, maar wat is het verschil? Wij hebben een beetje lopen zoeken op het internet en kwamen tot een paar conclusies waarom mensen hun kleren stomen en waarom ze het naar een stomerij brengen. Ook is in dit artikel te lezen wat de goedkope opties zijn voor het stomen van je kleren, overhemden, pakken, jassen, noem maar op. Maar eerst beantwoorden we de vraag: waarom brengen mensen kleren naar de stomerij?

Kleding naar de stomerij

Je vraagt je natuurlijk af waar een stomerij voor is, nou eigenlijk kan iedereen dit wel raden. Je wilt je kleren schoon krijgen natuurlijk. Een stomerij gebruikt vloeistoffen om vlekken en vuil uit stoffen te verwijderen. Het grote voordeel van een stomerij is het vermogen om vet en olie op te lossen op een manier waarop water dat niet kan. Natuurlijke vezels zoals zijde en wol behouden hun schoonheid als ze gestoomd worden, maar krimpen, verwringen en verliezen zelfs kleur als ze in water worden gewassen. Synthetische vezels, zoals polyester, reageren ook goed op stomen. Terwijl ze olievlekken kunnen behouden na het wassen in water. De stomerij helpt kledingstukken in een ‘als nieuw’ conditie te retourneren door krimpen, kleurverlies en verandering van textuur te voorkomen.

Stomen is dus minder schadelijk voor je kleren, en een stuk gemakkelijker. Nog een reden om je kleren te laten stomen is het feit dat je de kleren die je laat stomen langer mooi houdt. Daarom is het aannemelijk dat mensen met dure kleren vaak naar een stomerij gaan omdat ze het zonde vinden om hun kleren in de was te doen, daar geef je ze toch wel gelijk in?

Door het professioneel stomen en persen van je kleding worden ze niet blootgesteld aan de beweging van de wasmachine die vezels doet slijten. Hierdoor blijven je kleren langer mooi. De kleuren van de kleding blijven helderder en je bespaart geld doordat je minder vaak nieuwe kleren hoeft te kopen.

Maar wat als je nou niet zoveel geld hebt om je kleren altijd te laten stomen? Dan hebben we hier een goedkope oplossing voor je die bijna even goed werkt. Althans voor kleren die niet echt vies zijn. Stel je voor, je gaat douchen, tijdens het douchen creëer je stoom door het warme water. Als jij je pak nou eens ophangt in de badkamer, dan stoom je hem direct. Dit helpt voor geurtjes, maar niet voor vlekken.

Categorieën: Kleding

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *