Babypotjes zijn een uitkomst als je geen tijd hebt om te koken of als er iets ongezonds op het menu staat waardoor je baby niet mee kan eten met wat de pot schaft. Voor kindjes vanaf 4 maanden kun je ook groente- en fruithapjes kopen zodat ze kunnen wennen aan de smaak en structuur van vast eten. Een groentemaaltijd of fruithap uit een potje is doorgaans net zo gezond als een zelfgemaakt prakje.Babyvoeding potjes

Gezonde babyvoeding potjes

Er is al vaak onderzoek gedaan naar potjes met babyvoeding. Zo is in 2016 nog een onderzoek gedaan waarbij wetenschappers honderden potjes babyvoeding vergeleken met zelfgemaakte babyhapjes die gemaakt waren op basis van recepten uit kookboeken voor babyhapjes. De zelfgemaakte hapjes bevatten een stuk meer calorieën en maar liefst 44 procent meer vet dan de potjes. Bij de zelfgemaakte hapjes en maaltijden kwam het aantal calorieën in de helft van de gevallen boven de aangeraden calorieëngrens voor baby’s uit. Ook bleek dat er in de potjes meer variatie aan groente zat. Bij zelfgemaakte babyvoeding hangt het natuurlijk af hoeveel groenten en andere voedingsmiddelen je hier zelf aan toevoegt. Dit onderzoek toont aan dat een potje met babyvoeding gewoon een gezonde keuze is, en zeker niet minder gezond is dan zelfgemaakte babyvoeding.

Groente, eiwit en koolhydraten

De hoeveelheid groente, koolhydraten en eiwit in potjes met babyvoeding is eigenlijk altijd in orde. Eiwit is zeer belangrijk voor kleintjes vanaf een maand of 7. Dit helpt namelijk bij het groeien en baby’s hebben dan ook een grote behoefte aan eiwitten vergeleken met volwassenen. Ook bevatten potjes voldoende groente. De aanbeveling is 50 tot 100 gram en gemiddeld bevat een potje 90 gram groente. Er gelden strengen regels voor potjesvoeding in Nederland. Bij de bereiding zijn onder andere artsen en diëtisten betrokken. Hierdoor weet je zeker dat de hoeveelheid voedingsstoffen in een potje voldoet aan de behoefte van je baby op de leeftijd die op het etiket staat. Ook zijn er strenge eisen met betrekking tot conserveer- en bestrijdingsmiddelen en worden de potjes zo klaargemaakt dat alle vitamines bewaard blijven. Op het etiket lees je precies wat er allemaal in een potje zit. De aangegeven leeftijd is een indicatie. Je moet altijd kijken naar de behoeften van je baby en kunt de voeding daar op aanpassen. Is jouw kindje snel met vaste voeding en zijn stukjes geen probleem? Dan kun je wellicht al een potje voor 12 maanden proberen.

 

Categorieën: BabyVoeding

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *