Heel veel mensen denken dat de fotograaf tegenwoordig werkloos thuis zit nu vrijwel elke smartphone over camera’s beschikt waarmee een professionele foto gemaakt kan worden. Niets is echter minder waar, kijk maar naar Fotograaf Rotterdam. Die heeft het druk en is en blijft veel gevraagd.

Voor het vastleggen van officiële momenten

Neem een huwelijk. Nog steeds wordt Fotograaf Rotterdam vaak gevraagd om de officiële momenten vast te leggen. Verschil met vroeger is wel dat Fotograaf Rotterdam alleen nog gevraagd wordt voor het fotograferen van het ja-woord, het omdoen van de ringen en de eerste kus. De feestelijkheden hoeft Fotograaf Rotterdam niet meer te doen. Dat kan wel – en is goedkoper- met de smartphones van de gasten. Anderen huren voor het feest tegenwoordig een photobooth in.

Ervaring en expertise is belangrijk bij het maken van portretfoto’s

Ook voor het maken van portretfoto’s wordt nog steeds een beroep gedaan op Fotograaf Rotterdam. Bij het maken van een goed portret komt veel kijken en is ervaring en expertise belangrijk. Een portret maak je niet met een smartphone. Wat betreft het werk van Fotograaf Rotterdam is het wel zo dat er minder opdrachten van kranten zijn. Was een fotograaf vroeger net zo belangrijk als een journalist en moest de foto soms het verhaal maken, daar nemen kranten nu gewoon genoegen met een ingezonden foto die gemaakt is met een smartphone.

Voor belangrijke evenementen wordt Fotograaf Rotterdam gevraagd

Fotograaf Rotterdam maakt pasfoto’s en weet precies aan welke strenge eisen die tegenwoordig dienen te voldoen. Bovendien blijkt in de praktijk dat Fotograaf Rotterdam nog steeds gevraagd wordt als er echt iets belangrijks op de rol staat. Kennelijk is er dan minder vertrouwen in de smartphone. Ook wat betreft het maken van sportfoto’s en dan met name waar veel en snelle beweging is, wordt nog vaak een beroep gedaan op de expertise van Fotograaf Rotterdam. Probeer zelf maar eens een bewegend of sprintend wielerpeloton op de foto te zetten.

Fotograaf legt zich ook meer en meer toe op het maken van video’s

Daarnaast maakt Fotograaf Rotterdam steeds meer commerciële foto’s, ook voor bijvoorbeeld op websites. Daarnaast hebben heel veel fotografen zich meer en meer toegelegd op het maken van video’s. Dat doen ze bijvoorbeeld ook tijdens bruiloften. Behalve dat er een trouwalbum gemaakt wordt en je alle foto’s digitaal geleverd krijgt, krijg je er tegenwoordig vaak ook een aantal professionele video’s van de fotograaf bij.

 

Fotograaf Rotterdam

Categorieën: Fotografie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *