Honden zijn erg leuke huisdieren. In Nederland zijn er erg veel mensen die in bezit zijn van een hond. Dit komt omdat dit een zeer leuk en actief huisdier kan zijn. Er zijn ook erg veel soorten honden. Ieder hond is dan ook er verschillend. De verschillen die iedereen ziet zijn vaak uiterlijke kenmerken. Echter kunnen er veel meer verschillen zijn, waar je niet snel op zal letten. Net als de uiterlijke kenmerken er verschillend zijn, zal het gedrag per hond ook erg verschillen. Dit heeft vaak voor een groot gedeelte te maken met de achtergrond van de hond. De ras is namelijk voor een gedeelte zeker erg bepalend voor het gedrag van een hond. Zo heeft een labrador bijvoorbeeld een ander gedrag dan een Husky. Een Husky hond is bijvoorbeeld een zeer actieve hond, die regelmatig de behoefte heeft om buiten actief te zijn. Dit is niet gebruikelijk bij alle honden. Deze hond moet je bijvoorbeeld vaker op een dag uitlaten dan een gemiddelde hond.

 

onzekere hond

 

Dit heeft gewoon te maken met de verschillen in het gedrag van een hond. Dit heeft niet alleen te maken met de ras van een hond, maar ook zeker met andere zaken. Een hond heeft namelijk ook een karakter. Veel mensen denken daar erg sceptisch over, omdat het over een diersoort gaat. Echter blijft het een feit, dat een hond ook een eigen karakter heeft. Een karakter van een hond heeft dan ook zeker een invloed op het gedrag! Je hebt dus een zelfverzekerde hond, maar ook zeker een onzekere hond. Een onzekere hond is dan zeker erg zielig. Deze onzekere hond is namelijk vaak erg bang en kan niet voor zichzelf opkomen. Ook kan een onzekere hond zich minder goed uiten. Dit komt onder ander omdat een onzekere hond simpelweg erg weinig lef heeft!

Therapie voor een onzekere hond

Wat kan je doen voor een onzeker hond? Deze hond heeft eigenlijk simpelweg trainingen nodig. Dit is een therapie waarin een onzekere hond getraind wordt meer lef te hebben. Ook leert een onzekere hond meer zelfverzekerd te worden. Hierdoor zal een hond een plezieriger leven hebben. Je kunt bij een onzeker hond verschillende zaken opmerken, als de hond erg onzeker is. Zo zijn deze honden vaak erg rustig en stil. Vaak piepen onzekere honden ook erg veel. Ook zullen deze een minder actieve houding hebben en minder snel naar mensen toe gaan.

Categorieën: Dieren

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *