Bruidsfotograaf

 Hoewel de rol van de bruidsfotograaf wel degelijk is veranderd de afgelopen jaren, is een bruiloft niet compleet zonder deze specialist. Als het goed is trouw je maar een keer en die dag wil je uiteraard op de best mogelijke wijze vast laten leggen. De bruidsfotograaf was vroeger vaak de gehele dag te gast bij de huwelijksdag. Dat is tegenwoordig wel anders.

Alleen nog ingehuurd voor het vastleggen van de officiële momenten

De bruidsfotograaf wordt vandaag de dag vooral ingehuurd om de officiële momenten vast te leggen. Dan moet je denken aan het moment dat het ja-woord gegeven wordt, als de ringen omgedaan worden, het paar in de trouwauto arriveert bij het stadhuis, als de getuigen tekenen en als het kersverse paar elkaar voor het eerst als getrouwd stel kust. Bovendien worden de bekende familiefoto’s door de bruidsfotograaf gemaakt.

Voor de feestavond wordt vaker gekozen voor smartphone foto’s of de photobooth

De tijd dat de bruidsfotograaf ook tijdens de feestavond kiekjes maakte, is wel geweest. Heel veel mensen kiezen ervoor om het wat dat betreft te doen met foto’s gemaakt met de smartphone. Ook het inhuren van een photobooth is sterk in opmars. Veelal worden deze keuzes gemaakt vanuit kostenoverwegingen. Het inhuren van een bruidsfotograaf is immers best een kostbare aangelegenheid.

De gemaakte foto’s worden verwerkt in een prachtig trouwalbum

De bruidsfotograaf heeft nadrukkelijk oog voor detail en houdt tijdens zijn werkzaamheden steeds nauw contact met de ceremoniemeester. Bovendien maakt de moderne trouwfotograaf tegenwoordig ook vaak video’s. De foto’s die gemaakt worden, worden door de fotograaf verwerkt in een trouwalbum. De overige foto’s worden vaak digitaal op een memorystick aangeboden. Hoewel de meeste mensen met een smartphone prima in staat zijn om mooie foto’s te maken, huren kersverse echtparen toch liever een trouwfotograaf in. Omdat op die manier kwaliteit gewaarborgd wordt.

De rol van de fotograaf is in meer opzichten nogal veranderd de afgelopen jaren

De rol van de fotograaf is de afgelopen jaren en niet in de laatste plaats vanwege de opmars van de smartphone anders geworden. Omdat je met een goede smartphone professionele foto’s kunt maken, worden dergelijke foto’s ook meer en meer gebruikt in kranten bijvoorbeeld. Vroeger was de fotograaf net zo belangrijk als de journalist en moest de foto soms het verhaal maken. Die tijd is echter geweest, zoals de trouwfotograaf dus ook niet langer ingehuurd wordt om het huwelijksfeest in beeld te brengen.

Categorieën: Fotografie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *